2012-10-18

Nybrogrus förvärvar GEBA Betong i Vimmerby AB

Per 1 november förvärvar Nybrogrus GEBA Betong i Vimmerby AB. GEBA Betong driver sedan 1996 betongfabrik i Vimmerby för tillverkning och försäljning av färsk byggbetong i området. Bolaget omsätter normalt årligen strax under 10 Mkr.

Med förvärvet breddar Nybrogrus sin verksamhet i norra Kalmar län där man sedan tidigare driver 11 täkter i bolaget Berg Grus Sand Småland AB (BGS). Det är just i en av dessa täkter betongfabriken är uppbyggd.

- När ägaren och grundaren Gösta Nilsson ville sälja för att ta pension efter en mycket väl genomförd yrkeskarriär kunde vi inte motstå att förvärva detta välskötta bolag, säger Jonas Johansson VD för Nybrogrus.

- Vi säljer sedan tidigare grus- och stenmaterial till fabriken och har inom Nybrogrus tidigare sålt betong så det är ingen okänd verksamhet vi ger oss in i. I och med förvärvet kan vi erbjuda våra kunder en bredare utbud av produkter inom bygg- och anläggningssektorn i norra länet samtidigt som vi får flera samordningsfördelar med befintlig verksamhet.

- En mycket spännande utmaning, närmast ska vi med ljus och lykta söka efter en fabriksansvarig som ska efterträda Gösta, som dock kommer vara kvar tills vi har en ersättare på plats. Därefter ska vi tillsammans dra upp riktlinjerna inför framtiden, avslutar Jonas.

För mer information kontakta Jonas Johansson 0480-388 82 alternativt Gösta Nilsson 0492-152 55

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår